den omtänksamma ordningsmakten

idag blev jag stoppad av farbror polisen på väg till jobb. jag undlät mig att sätta ned foten vid stopplikten storgatan/davidshallsgatan och hade mina hörlurar i öronen och insåg direkt mitt misstag eftersom han stod där och sträckte fram sin handflata vartefter han pekade in mig till kanten. lite skakig vid tanken på böter log jag och plockade ur simian mobile disco ur örat, beredd på bannor och att snällt betala. lyckligtvis slapp jag lägga den efterlängtade lönen på detta, men jag lovade att jag aldrig ska göra om samma sak igen. sen höll jag på att bli påkörd av en buss på regementsgatan istället. försiktighet på cykeln ska bli min nya livsfilosofi. love life, bike easy.

funderingar på jobb #2

med anledning av det nya förbudet mot gipsplattor i våtrumsutrymmen var en säljare från danogips ute och saluförde deras alternativa material, igår på stadsjobbet. bland allt han pratade om under tiden vi åt frukost och jag satt och sneglade på värsta söta arkitektpraktikanten som just börjat där, var det en sak som fastnade. om man spolar vatten på en kakelvägg tar det 20 minuter innan vattnet har trängt in genom fogarna, men gissa hur lång tid det tar innan det torkar!? FEM MÅNADER! det ni. som susanne sa - duscha inte mot kakelväggen!

ja. vissa dagar är det riktigt kul på jobb... andra inte. jag är ensam och fruktansvärt uttråkad idag. längtar till imorgon då jag kan snegla på han den söte igen, istället för att stirra rakt in i väggen. suck.

seven mile journey (malmö-kbh tor)

image25

lördagen spenderades i den danska huvudstaden. shopping, fika, rosébubbel i park, gatufest och middag på rizraz. seven mile journey och my beloved på lades keller, och sen all the way ut till culture box. vi tyckte det var lite lite folk, och det kan ju ha berott på att stan tydligen stod i brand under tiden, ett par kvarter bort bara. men av det såg vi så att säga inte röken...