en solglimt mellan molnen

fy fan för att flytta. men nu är vi där iaf i nya lägenheten, har ström och jag har börjat måla. det ska nog bli bra.

disponentgatan - sista natten

imorgon flyttar jag. idag har jag spenderat typ 3 timmar hemma, landade efter semesterveckan och gick så fort mobilen var laddad hemifrån (kissy sell out på debaser) och har nu ca 12 timmar kvar innan jag typ lämnar detta mitt älskade fort för alltid...

FRIISGATAN

nu är det klart! imorgon ska jag och liza till akelius och skriva kontrakt på vår nya lägenhet i the house formerly known as malmös fulaste och som från och med 29e augusti är hemma. jag plockar och packar och slänger saker och får ibland väldigt mycket ångest över konstiga saker som tex hur mycket jag kommer sakna golvet i min lägenhet nu, men är övertygad om att det kommer bli helt fantastiskt. min fjärde adress i malmö. hittade nyss en bild från adress nr 2 som jag kände mig tvungen att ladda upp. life at nobelvägen. det måste vara från 2003 kanske. den känns som en bra illustration av hur föränderligt livet är, och hur otroligt många möjligheter det bjuder!

169163-20

sweet 25

idag har jag fyllt år. det har varit en mycket bra upplevelse! nu är det den 16e juli och resten av mitt liv har börjat. jej! jag fick en ipod av min mor och far som jag nu när jag kom hem halv ett efter att ha cyklat runt på stan och jagat den tysta och regnlösa åskan, kände att jag var TVUNGEN att börja pilla med och nu håller den på och synkroniserar eller nåt och säger att jag inte får koppla ur, så då är det väl bara att lyda och hålla sig vaken en liten stund till. jag förstår inte hur den fungerar. och börjar allvarligt talat känna mig lite för trött för det här...

jag förstod att dagen skulle bli bra redan i kön in till debaser när grattis-smsen började trilla in. första presenten var en jordgubbsdrink och imorse hade jag VÄLDIGT mycket huvudverk, men jag lyckades ändå baka en fantastiskt fin gräddtårta, eller jordgubbstårta heter det kanske och var sjukt nöjd när släkten kom vid tretiden. lägenheten var städad och helt bra möblerad (kändes mycket motiverat att möblera om såhär två veckor innan flytten...) och jag hade klänning på mig och allt. födelsedagsmiddag intogs på debaser vilket uppskattades av samtliga i sällskapet, tror speciellt farmor och min faster tyckte det var spännande att spana ut över folkmassan i det för dagen så lägliga solskenet. mycket tatueringar tyckte dom. all mat smakade fantastiskt, och efter en liten promenad kom vi hem och jag fick presenter och satte igång kaffekokandet. den bästa presenten måste sägas vara första säsongen av six feet under som jag fick av mina systrar! och ipoden då. som nu verkar vara färdig med synkroniserandet. jej!!

image19

mitt tårtkalas kunde till enorm glädje för min sol- och värmetörstande själ och mina allergiska släktingar, hållas på gården. alla älskade min gräddtårta. eller jordgubb. lagom till att familjen packade sig hemåt hade det kommit nya gäster och mer presenter och festen bara fortsatte och fortsatte med en diskussion om vem i min släkt jag var lik. den mest otippade att bli liknad vid var min farfar! det har jag aldrig hört innan. haha. kerstin sa att vi hade lika hår. jag borde ha en bild på min farfar här. orkar inte nu dock.

och festen tar inte slut. för nu är det SEMESTER! som sagt. sjukt nöjd. jag är tjufem år gammal. !!!!!!

REkonstruera!?!???

jag var hemma i kristianstad i måndags och såg det nya kvarteret de byggde efter branden för nåt år sedan. ett av stans äldre hus som bland annat huserade ett gammalt apotek, där ett par kids som slarvade vid vattenpipan lyckades bränna stora delar till grunden. hela tiden, eller det är orättvist att säga - jag har inte hållt mig speciellt uppdaterad erkänner jag - men vad jag hört så skulle de bygga upp kvarteret med respekt och i stil med det ursprungliga. jag vet inte vad jag ska säga. när jag googlade för att hitta en bild på hur det såg ut innan hittade jag en visualiserad bild av det nya. det hemska är att det verkligen var så de byggde. det ser så 3d-studio ut i verkligheten. jag kan inte hjälpa att bli lite beklämd.

image17

image18

det hela känns som uklippt ur ett fult dataspel med riddare och handelsresande. så på låtsas. de fullständigt blanka halvkolonnerna ser snarast ut att vara gjutna i plast, och tornen -!? längst upp under takfoten har de skapat en kassettfris målad i blått, gult och rött, och det jag tänker är snarast "vart är narren?". det enda jag tycker man lyckats med i det här projektet är taket, ett värdigt, till synes hantverksmässigt lagt, koppartak. och jag kanske ska nöja mig med att det i alla fall finns något som inte är helt åt helvete, att jag inte längre bor i den där stan så jag slipper se det, och att jag faktiskt skulle kunna arbeta mig till en plats någonstans där jag i framtiden kan förhindra sådana här katastrofer...

mitt så kallade liv

eftersom jag av sjukdomsskäl varit hänvisad till sängen de senaste tre dagarna har jag återupplevt min tonårsförälskelse i den fantastiska serien mitt så kallade liv via den nästan lika fantastiska sidan tv-links. jag kommer ihåg att jag i mitt rum (som på den tiden var så smakfullt inrett som med lavendelfärgade tapeter och knallröda garderobsdörrar - vad tänkte de egentligen med mina föräldrar..?), på insidan av garderobsdörren, hade en bild av jared leto från nåt av de där avsnitten. och att jag tyckte kompisen rayanne var så himla snygg i sina flätor och spännande kläder. och besvikelsen när det bara tog slut sådär, utan att sluta på riktigt. som upplagt för en nästa säsong där angela antingen skulle bli tillsammans med jordan igen och han skulle typ börja prata, eller att hon skulle fatta att grannen brian ju älskade henne, och bli tillsammans med honom istället (fast det tyckte ju inte jag, hur skulle hon kunna välja brian framför jordan - världens snyggaste?) och vad som skulle hända med alla de andra karaktärerna. jag var tvungen att googla det nu, och serien lades tydligen ner pga bristande tittarsiffror! hello!? stört. hittade en del kul info dock. internet, good old. som citat (från IMDb):

Rayanne: You wanna have sex with him.
Angela: Who?
Rayanne: Who. Jordan. Catalano. Come on, I'm not gonna tell anyone, just admit it.
Angela: I just like how he's always leaning. Against stuff. He leans great. Well, either sex or a conversation. Ideally both.

jag blir helt varm i hela kroppen av det. eller så är det febern. jag vet inte. men nu när det är över kan jag kanske koncentrera mig på att bli frisk och kry istället. det är ju snart helg igen. och inte vilken helg som helst. så nu ska jag somna och vakna nästan frisk (kanske inte helt, eftersom jag ändå är sjukskriven imorgon med. jag behöver verkligen någon som förklarar det här med att arbeta och vara sjuk och försäkringskassan och sånt för mig, snabbt - det känns som en typisk sådan där sak man bara ska veta när man blir 25....).

självömkan

jag är sjuk. jag hatar att vara sjuk. jag kan inte prata och svettas ymnigt vid minsta ansträngning. jag vill bara sova men måste städa lägenheten både hemma hos mig själv inför besiktning imorgon, och hos katterna innan k&k kommer tilbaka på torsdag. ja fy fan vad det är synd om mej.

badrumsplanering

jag sitter och ritar på ett gigantiskt badrum. det är typ 3x4,5m och jag har placerat in ett hörnbadkar, en toalett och två handfat, med goda mått för tillgänglighet. vad mer kan man tänkas ha därinne? varför vill man ha ett så stort badrum? 13,5 kvm. det kan man ju nästan bo på! jag är vill.

deerhoof på debaser

jag hade inte lyssnat på dem innan jag läste att de skulle spela, men fastnade direkt och spelningen i måndags var väldigt bra. musik med fågelkvitter som aldrig går över gränsen till trams. bra bokning verkligen! mer sånt!

accelerator 2007

helt gratis typ, eller ja, i lördags kväll stod jag och vaktade så inga obehöriga sprang in bakom scenen eller vid mixerplatsen i tältscenen och sen efteråt rev vi kravallstaket, fick jag gå på accelerator. om det inte hade varit för den där jamie t somjag verkligen tycker är dålig och att det var lite geggigt att riva, hade jag nästan kunnat betala för det.

solen sken båda dagarna, även lördagen som började med ösregn men molnen sprack upp ungefär samtidigt som jag anlände till frescati. electrelane, isis, css och interpol - superlativen skockar sig. med det undantaget att min favoritlåt med css - music is my hot hot sex - lät helt fruktansvärt. liksom modest mouse. och det var en besvikelse att allhuset där the presets skulle spela efter interpol bara tog in ett par hundra av flera tusen besökare. vi var ju för sena såklart. jag hade verkligen velat se dom. på lördagen var jag mest intresserad av junior boys och studio som båda spelade i tältet där jag var.

jag tog några bilder, men dom blev inte så himla bra. men att åka till stockholm var bra. nu en vecka vardag och sen är det nog minsann semester! kanske ett par dagars jobb nästa vecka om de behöver mig, men inte mer än så. ledighet!