all good things come to an end

jag får ont i magen av christer i p3 idag, han som hoppar från broar - jag nästan dör bara av att tänka på det. häromdagen när vi tittade på den senaste bondfilmen var jag tvungen att gå ifrån tvn när de jagades uppe i byggkranen - jag kunde bara inte titta på det. jag tror att min höjdrädsla blir sämre för varje dag...

har även lite ångest över det här med att jag snart måste skaffa mig ett riktigt jobb. fick lite oväntad pepp från min far dock, han sa att det inte var så bråttom och att jag inte skulle söka alla jobb jag hittade, utan faktiskt vara lite kräsen i början och försöka fundera på vad jag faktiskt vill göra helst av allt. och om detta är att bli möbelsnickare så är det det, och då ska jag satsa på det. sånt man egentligen vet innerst inne, men i alla fall jag verkar vara väldigt beroende av att folk uttalar de där sanningarna för mig för att jag ska lita på dom.

jäkligt mycket dålig ny musik på radio idag. jag vill hem och lyssna på ratatat...

loud pipes

jag kan inte sluta lyssna på ratatat. så sjukt bra. när jag, kerstin och liza ska spela på blekingska kommer jag bara vilja spela deras låtar. men det får jag ju inte. inte samma band mer än en gång är regeln har jag hört. hur detta ska gå är för mig ett mysterium. måste hitta lite bra tanzmusik denna veckan känns det som. igår på kb spelades det mycket bra, och på debaser i fredags. men man vet ju inte vad de heter låtarna och hur man ska hitta dom.

jag känner mig oväntat utvilad efter nattens bravader. jag gillar att gå ut och inte dricka speciellt. är trots detta väldigt glad över att jag inte måste köra hem bilen, far kunde klara sig utan den imorgon. så jag får hänga med min lilla katten idag. det känns som det behövs. landa lite.

ratatat på debaser

efter en oplanerat lång eftermiddagslur orkade vi oss ner till debaser, två tunnelbanestationer bort (den här lägenheten ligger helt sjukt bra i stan!) ikväll för att lyssna på ratatat och tokyo police club. 100 kronor och hur bra som helst! tokyo police club var väl ok, men inte sådär fasligt spännande, men ratatat!! i like! och en hel lokal full med mer eller mindre snygga folk man aldrig sett innan! på något sätt måste vi dock utstrålat att vi inte riktigt hörde hemma, för vi fick hur mycket uppmärksamhet från andra icke-stockholmare som helst. en ville till och med fotografera oss. tror det berodde på min väldigt vackra glittertopp som jag införskaffade innan idag. eller så var det något med tapeten bakom. vi fattade aldrig riktigt vad han ville.

imorgon far vi hem. orkar inte vara borta längre nu, det ska bli skönt att slippa oroa sig för bilfärden, jag ser fram emot att vara i malmö igen. fast jag måste ju köra hem bilen till mor och far med. och skotta. det är väl det minsta jag kan göra som tack. men jag hoppas att snön regnat bort tills dess...

tacobel canon

nu är jag och åsa i linköping, efter halva veckans arbete avklarat. jag tror min svåraste prövning hittils måste sägas vara bilkörningen imorse. vi har lånat min pappas bil - som kör på biogas/naturgas som enligt den lilla broschyren vi hittade i handskfacket, är helt koldioxidneutralt (i alla fall biogasen då) - för att kunna ta oss runt enkelt och bekvämt, men bekvämt kan man verkligen inte kalla förmiddagens bilkörning! det var snökaos i göteborg, det snöade och stormade och var drivor på motorvägen och halt som bara fan på den där snön, och jag har nog aldrig utsatts för riktig vinterkörning på egen hand tidigare. men det gick bra, tack lov. vi har funderat ganska mycket över det där med bilen dock. kan det verkligen vara så bra, att vi kör runt utan att belasta miljön över huvud taget? jag måste ta reda på hur det ligger till med den här saken egentligen.

jag hade tänkt beskriva våra studiebesök, men jag är så förbannat trött! vi har nåt möte varje dag, även idag fick vi till det lite spontant och efter en massa missförstånd, och det är som att tiden bara försvinner och när klockan är tio vill jag bara sova. hur det ska gå i huvudstaden då vi ju planerat att gå ut och svira om kvällen, det har jag ingen aning om..

igår gick vi på bio vid 5 istället för att gå på stan för det var så jäkla kallt ute! little children såg vi, en helt klart bra film! rekommenderas starkt! sen när vi hade irrat bort oss på nån vagn, fick jag sms från last weekends flirt, om att ses! det var fint. det ska nog bli en dejt av det tror jag! precis vad jag eftersökt för våren. som kom och sen försvann och ersattes av det här snökaoset alltså. tillbaka där jag startade. det snöar i linköping.

fredagskväll på jeriko - i love

jag var sådär ganska pepp men egentligen ganska likgiltig inför utgången igår. återigen har det bevisats att det faktiskt är dom gångerna som ÄR roligast. jag och anna lyssnade på musik, skrålade och drack whiskycola och kom på att vi visst skulle gå ut ändå och hamnade på jeriko. varmt och svettigt och ganska välfylld lokal, mer öl och rätt var det var så har jag ett nytt telefonnumer i min mobil! det ska bli spännande att se vart detta kan leda till.

studiebesök #1

igår var jag och åsa på för mig gammal bekant mark nämligen österäng i kristianstad, mina gamla gymnasiekvarter som ab kristianstadsbyggen renoverat med hållbarhetsprincipen som rättesnöre. området med ca 1400 lägenheter består av 7x4 trevåningshus med loftgångar mot gård, och 6x3 åttavånings punkthus emellan de lägre husen. de höga husen ser efter renovering i stort sett likadana ut som innan, plåtklädda i olika färger - faktiskt helt ok, medan låghusen inte kan kännas igen som samma hus överhuvudtaget. renoveringen har skett etappvis och de olika gårdarna skiljer sig mycket åt emellan sig med, de första i någon aprikosfärgad puts, nästa i tegel, den tredje och fjärde etappens låghus är träinklädda och de senaste är tillägsisolerade med tegel och prydda med cementfiberplattor. eftersom husen var i så dåligt skick efter sina 20-25 år att det egentligen bara var att riva dom, har det krävts omfattande arbete. det enda som är kvar är betongkonstruktionen. det viktigaste är dock att man gått över från direktverkande el för uppvärmning till fjärrvärme och solfångare på taket.


ett mycket givande besök som inger hopp inför nästa vecka. en sak som jag tycker är lite tråkig som vi hörde igår är att man tar avstånd från miljöfokuset. det lät ungefär som man ibland kan höra folk säga "alltså jag är inte feminist eller så, men jag tycker ju att män och kvinnor är lika mycket värda.." så säger man nu "jag vill inte kalla detta för ett ekologiskt projekt, men.." och sen radas alla möjliga miljölösningar upp. jag förstår inte varför det ska vara så jäkla svårt att profilera sig, varför man måste ta avstånd från sånt som är bra?


talk to me devil again

jason molina på mejeriet igår - mycket bra spelning av en väldigt imponerande musiker. med en uppmickad akustisk gitarr och sin egensinniga stämma lyckades han fylla hela den lilla delen av mejeriet, och de som inte var upptagna med att vara sådär alla-hjärtans-dag-käriga och bara koncentrera sig på varandra, kunde nog inte undgås att beröras.


språkvetenskap och socker

ikväll satt jag och anna vid hennes köksbord och drack te, åt kaka (kanelbulle och den där himmelska brownien för 12kr) från 7eleven och tog oss igenom bonniers svenska ordbok från a till d! det finns helt fantastiskt många bra ord som man aldrig ens hört! och även om meningen med att lära sig dom må te sig något abstrus (dunkel) så kändes det som en riktigt bra grej att lägga ett par måndagskvällstimmar på, bra mycket mer så än att titta på dålig tv. det roligaste ordet vi hittade var antirobotrobot (en robot byggd för att försvara mot robotanfall) och det mest användbara var amenorré (utebliven mens). jag har dock lite ångest över sockerintaget nu, jag ser min tandläkares förmanande blick i huvudet, och vill aldrig mer behöva borra i mina tänder, så man skulle kunna kalla mig för en abderit (idiot) som ändå inte kan låta bli att utsätta de stackars tänderna för karius och baktius härjningar. men det är ju ändå nu man ska leva. och jag har borstat tänderna och tandtrådat ordentligt. borde städa för min lägenhet är i det närmaste som ett augiasstall (jäkligt skitigt), men jag pallar inte. kanske imorgon. då ska vi på möte med samtliga handlerarna för exjobbet med, jag och åsa, och fråga hur mycket pengar vi kan få - om det räcker till lunch eller om vi måste ha med oss matlådor för åtta fattiga dagar på vår resa. auri sacra fames (den förbannade längtan efter guld).

om hur espresso house ibland saves the day

jag har redan läst ut bok numer två 2007 - I taket lyser stjärnorna av Johanna Thydell, och börjat på trean som är hennes andra bok Det fattas en tärning. fick låna den av min lillasyster som jag hade nöjet att hänga med i helgen. hon sa att hon tyckte den var bättre än i taket, och vad jag tycker om saken återstår att se. tror dock att jag sen är redo att gå vidare från ungdomsromanshyllan. för mycket tonårstankar och man tappar greppet om vad som är verkligheten. jag är ju inte 16 längre heller, utan 24 med jobb, tandlagningar och vuxenproblem och sånt. måste läsa om något allvarligare känner jag, för att mitt eget liv ska framstå lite festligare. mer samhällsanalys och mindre första fyllan/kyssen liksom. boktips mottages gärna!

jag läste ut boken på tåget till småland i går lördags morse 07.48 med den godaste capuccinon jag någonsin druckit - thanks to espresso house, säga vad man vill om kedjor men de kan i alla fall sitt kaffe!

stfu right back at ya'

jobbförmiddag. jag sitter och ritar på en ombyggnad av en liten egnahemsvilla från 40-talet som ska förvandlas till en jättevilla ala 2007. de snåla jäklarna ska ha fyra nya sovrum, nytt kök, spa och pingisrum men vill inte lägga pengar på att ha en arkitekt till att rita upp det till dom. så istället är det mitt jobb! och jag menar inte att det inte är roligt, för det är det ju, så kul att jag jobbar extra mycket denna veckan bara för att jag ville tillbaka och fortsätta, men det kommer ju inte bli bra - det kan jag ju nästan garantera! jag kan ju nästan ingenting om rumsstrukturer och krav på planlösningar, för att inte tala om det arkitektoniska uttrycket! jag vill ju egentligen bara att huset ska se ut som det gör, och inte förvanskas. men jag får försöka. utbyggnader åt två håll. jag ska läsa på i tidningen byggnadskultur som förra året hade ett numer med tema:tillbyggnader, och se om jag kan få några tips där...

igår avslutade jag ut vårens första skönlitterära prövning - Per Nilssons senaste - Svenne, en sådär lättläst ungdomsbok. jag gillar att läsa sådana, det är så enkelt men ofta ändå genomtänkt och givande. den var rätt bra, men inte riktigt motsvarande de böcker jag läst av honom tidigare. den handlar om hur ett populistiskt och till slut rent ut nationalsocialistiskt parti får fäste i sverige, med en sjuttonårig svenne från landet som en av centralfigurerna i ett spel som till slut går åt helvete med inbördeskrig och kaos till följd. jag måste säga att den kändes lite väl extrem där i slutet, lite för överdrivet för att det skulle vara trovärdigt, och ibland förenklat på ett tråkigt sätt. men välskrivet, såklart. tycker ändå den är värd att rekommendera, för folk som gillar ungdomsböcker that is.


pop the glock

ikväll spelar uffie på kb. jag ska inte gå dit. jag orkar inte samla ihop tillräckligt mycket pepp för att det ska kännas värt hundra jäkla spänn för att dansa till klockan ett en torsdag när jag ska upp och jobba nästa morgon. så är det. även fast pop the glock måste klassas som en första klassens danshit.

istället ska jag diska och läsa en av de fjorton böckerna jag parallellläser (blir det verkligen 3 st l där?) i mitt nya liv där jag ägnar mig mer åt books och mindre åt bloggs: att underhålla bostadsdrömmen - kvaliteter och möjligheter i flerbostadshus fån 1961-1975. en mycket välkomponerad bok med många snygga bilder och mycket information. vi ska träffa en av författarna under studieresan v8. det ska bli väldigt intressant.

jag pratade med min morbror idag med, och vi får bo i hans lägenhet när vi är i stockholm fastän han är bortrest. det blir en långhelg i huvudstaden alltså, med bas mitt på söder. jag hoppas på fint väder och att jag och åsa vid det laget (efter en halv veckas resande och besökande och sovande på folks golv) inte hatar varandra!

och så pratade jag med min mamma. jag ska med upp till släkten i de småländska skogarna i helgen, för att rensa upp efter per som var där och härjade härförleden. jag kan inte släppa att det är ett så konstigt namn för en storm. per liksom. min morbror heter per föresten - vilket proves my point - morbröder kan heta så, inte stormar. far min har lockat mig med ett par nya skogsstövlar i min storlek, köpta speciellt för mig! jag antar att de vill visa att de uppskattar mitt engagemang för träden. jag skulle egentligen helst vilja tokfesta imorgon och sova hela lördagen för att sedan ta på finskorna och gå ut igen, men jag måste ju stå för det där engagemanget med känner jag. det har varit alldeles för mycket snack och nästan ingen hockey alls från min sida på den där fronten, sen i höstas då jag skällde ut dom för att de bara inkluderat de manliga kusinerna i tankarna och planerna dittils. time to man up alltså.

(speaking of which, så ska min, sedan gilmore girls började få mig att kräkas, serieobsession nummer ett men in trees börja visas på kanal 5 nu, det är mycket skog och mycket män där..)

birds over barges

idag gick jag upp när klockan ringde imorse. det gav mig två timmar för ihopsamling på morgonen, helt fantastiskt. jag ska nog börja göra så mer regelbundet. jag brukar försova mig eftersom jag snoozar en gång, och så en till och en till och en till och sen har jag på nåt sätt stängt av telefonjäveln som alltså slutat ringa, på vilket jag fylls av ett ganska beklämmande självförakt och en hel del stress. detta är mycket bättre.

this is a new start

idag har vi träffat den ena av tre handledare för examensarbetet, och en frågeställning börjar så smått vaskas fram.  ekologisk förnyelse av miljonprogrammet ska det handla om, det är klubbat och klart så långt. malmö stad vill att vi ska ta fram en slags åtgärdskatalog som de ska kunna använda sig av för att få fastighetsägare att göra det rätt, när de ska in och pilla med sina gamla hus från 60- och 70-talen. vi ska åka på studiebesök och läsa en massa spännande böcker, och sen sitta och skriva, skriva, skriva i sju veckor för att vara färdiga den 18e maj! jag tror det kommer bli riktigt intressant faktiskt.

idag har jag blivit klippt och har nästan inget hår kvar på ena sidan. och lugg. det ser ganska roligt ut. men det beror nog mest på att jag ser rolig ut i mig själv ikväll. imorgon kommer jag vara skitsnygg. *hoppas*

(mohaha.) imorgon ska jag jobba jobba, och kanske spela lite gitarr. det borde jag göra oftare. nu sova.

friend of the night

jag blev helt chockad när jag såg vad klockan var, att dagen jämt ska gå så himla fort förbi! men lördagskvällar brukar ju vara ganska roliga, så just idag är det väl rätt ok. plus att det efter den samma kommer en söndag, det är ju inte helt odrägligt heller. och sen en måndag som jag för ovanlighetens skull inte har så hemskt mycket ångest inför! vi ska på möte med den ena av våra tre handledare för exjobbet och spika det formella och det känns som en mycket bra start på veckan!

idag har jag varit på vad man kanske kan kalla för en såndär dejt! en fika med en ny bekant med andra ord. det var kul, man borde försöka göra sånt oftare! hänga med nya människor! det är så skönt att få bekräftat att det finns andra folk därute än dom man träffar varje dag. mer sånt säger jag!

är mkt pepp på utgång ikväll! igår gick jag hem vid tiotiden tror jag, efter quizet på vinylbaren. kollade på senaste avsnittet av grey's anatomy (nåt ska man ju roa sig med när man inte har tv) och somnade innan midnatt! sjukt skönt och verkligen välbehövt.

i don't know what i can save you from

jag undrar vem som läser det här egentligen. och vem som får för sig att kommentera. inte för att jag bryr mig egentligen, men man undrar ju. för mig känns det samtidigt som att jag vill att folk ska läsa vad jag skriver och som att jag bara skriver för mig själv. hitintils har den här bloggen en snarast dagboksliknande karaktär, men det är ju jag själv som valt att ha det på det viset. jag funderar på om jag kanske skulle skriva mer om sådant som folk skulle kunna intressera sig för att läsa, men vad skulle det vara liksom? det känns som att jag (och helt klart många andra) skulle behöva mindre internettid och mer faktisk levnadstid. i denna anda har jag tagit beslutet att börja läsa böcker istället för bloggar om kvällarna där hemma. det kanske blir något att skriva om...

jag är på jobb. chefen är inte här, och när han kommer måste jag ta den jobbiga diskussionen då jag ska säga till att jag inte orkar jobba så mycket som de vill att jag ska. jag måste rädda mig själv från att bränna ut mig innan jag ens börjat jobba på riktigt. det är mycket som ska ändras och ordnas i och med denna vecka. inget mer godissmåätande efter min nära tandföruttnelseupplevelse hos tandläkaren i måndags och mycket mer att ta mig själv och mina tankar på allvar efter i tisdags. jag ska sluta bry mig om vad andra tycker. så i framtiden kommer jag inte bry mig om konstiga kommentarer. jag ska bli stark och få fina och hela tänder. now how about that for a plan.