interpol

image15

det regnade så mycket i köpenhamn att det inte ens var att tänka på att gå på stan.
mat på rizraz och sen pendeltåget till enghavevej redan strax innan 8, då det enligt biljetten skulle starta.
jag tycker om vega. och interpol. bitvis så mycket att det värkte i magen.

jag åker till accelerator. det blev inte så dyrt ändå. och semester i huvudstaden!
kanske kan jag hitta ett par nya sneakers eller nåt annat fint.
och så får jag gå på festival gratis. hoppas det inte ska regna som igår bara...

accelerera eller inte

det finns jobb till mig som scenvakt på accelerator i stockholm. mot 9 timmars arbete får man en dag gratis accelerator och ett mål mat. nu är ju frågan - kan jag eller inte? det kostar förfärligt mycket att åka tåg. lite mindre att flyga, men fortfarande blir det över 1000 spänn för att åka iväg och jobba. plus att jag inte känner en enda som ska dit. och att jag ska se interpol redan på onsdag. men det är ju många andra bra som ska spela. och jag lär ju inte vara ensam där. åh, denna beslutsångest. måste fundera.


winter passing och summer smiling

igårkväll hyrde jag en väldigt bra film - winter passing - med min favorit ed harris och helt fantastiskt vackra zooey deschanel. det var välspenderade 15 kr och jag rekommenderar den varmt. den fick mig att längta till november och att flytta ut på landet, samt att börja storgråta när hon var tvungen att dränka sin leukemisjuka katt. dessutom var musiken precis sådan som jag längtat efter. på det hela taget mycket bra. sen att jag förstörde filmupplevelsen genom att ligga kvar i soffan och kolla på tv-film - vidriga stereotypparaden i eurotrip på femman och sen enigma på fyran, är en annan sak.

idag andra bullar. om någon timme ska jag och josefin på eftermiddagsutflykt till köpenhamn! utomlandet! sommar! och jag ska dit igen på onsdag ju, på interpol på vega! sommaren är bra. jag tror jag sparar bilutnyttjandet till nästa helg, är bjuden på fest på lördag i k-town, och kan ju ta en runda där sen på söndagen. det tror jag på.

en midsommarnattsdröm

just hemkommen från nattbad med josefin. det kommer bli en bra resten av året känner jag. om man inleder det så hurtigt som vi kan inget gå fel! hela dagen har varit lyckad: fin fest med mat och quiz och trevliga människor och rundpingis, och sen en annan fest där vi åt världens godaste ost vi köpt för dyra pengar, mycket bra spenderat - är dock inte lika nöjd med våra jordgubbar - och sen debaser som faktiskt inte var så hett alls faktiskt. men vi bestämde oss för att svalka oss med ett dopp ändå. det känns bra. undrar hur språkvetaren skulle tänka om den här texten. suck. jag är allt för onykter för att vara vaken. ska nu lägga mig och hoppas att drömma om min framtid.

tillsammans är man mindre ensam

jag sträckläste hela dagen igår. släckte inte lampan förrän sista ordet var läst och jag lipat en stund, vilket resulterat i extra mycket trötthet på jobb idag. anna gavaldas bok med den träffande titeln var verkligen så fångande som det stod på baksidan att den skulle vara. måhända en touch sentimental, men ett nöje att läsa. jag rekomenderar den varmt!

en sak som jag brukar drabbas av när jag läser, är att jag börjar tänka i samma språk som det jag läser. jag hör berättelsen om mig själv i huvudet, med den aktuella författarens ton. tyvärr försvinner det snabbt igen, och jag hinner oftast inte fånga det. undantaget när jag på tåget in till barcelona när vi var där häromveckan och hade varit på stranden, läste ut erlend loes naiv super och direkt började skriva vykort. haha. fast idag har jag tänkt på franska - det måste vara någon slags lämning ändå. je suis not so good at parler francais dock.

på tal om ensamhet kom jag att tänka på mannen som på midsommar förra året däckade full i sin dusch med vattnet på, så att jag fick översvämmning i min lägenhet. på eftermiddagen. i jämförelse med den ångesten han måste känt den dagen är jag ju den lyckligaste människan på jorden. varken ensam eller utan plan för morgondagen när käraste josefin har styrt upp ett helt gäng riktigt intressanta alternativ! jag hoppas att även han får en bättre midsommar i år!

ett besked, tack!

allt skulle vara så bra om det inte vore för att jag INTE VET hur det kommer bli med flytten. jag vet inte NÄR det blir, och inte ens egentligen OM. det börjar göra mig irriterad eftersom jag av denna anledning inte kan planera mina semesterveckor och just fick avstå från att köpa biljetter till 5 dagar i berlin med å & k. verdammt. jag ville så gärna, så gärna, men jag vågar inte eftersom jag då antingen precis har flyttat, alternativt precis kommit hem från hudiksvallssemester. jag hoppas på det senare, men har inte speciellt höga förhoppningar om saken. men att tänka på saken fram och tillbaka leder mig ingenstans utan gör mig bara trött och irriterad. ungefär samma sak som med männen. jag tänker en förbannat massa, men det leder ju ingenstans det heller. fast skillnaden är ju då att med lägenheten KAN jag inte göra situationen bättre, utan bara vänta...

note to self

jag har på senaste dagarna insett att jag vid ett flertal tillfällen, när jag hamnat i en nervös situation, tvångsmässigt pratat om solen! solen! hur tretton är inte det!? skärpning. no more of that shit.

igår firades det på allehanda platser i staden. jag, å och k drack öl på sapla för att fira att å är den första kvinnan som anställts på peab anläggning - någonsinn!!! - och sen firade vi slutet av a:s 25årsdag med godis och the queen, en film som inte på långa vägar motsvarade mina förväntningar. godiset och sällskapet var gott dock, och idag ska jag fundera på om jag är mer sugen på tyskar eller fransmän, och sen eventuellt boka en semester ikväll! fira, fira!

sen att det ska vara midsommar på fredag. jag är ledig hela dagen tydligen. !!! om jag bara visste vad jag skulle ta mig för skulle jag kunna glädja mig. men jag har ingen aning. har bara lösa planer och känner mig liten och vilsen. tyckte idén om en heldag/helkväll i köpenhamn var en bra idé, men jag vet inte om j var så sugen. eller något slags firande med hennes bekanta, eller med a:s.  eller så åker jag hem till mors och fars tomma hus och hänger med bina. det är tråkigt att högtiderna ska innebära sådan ångest.

måndag på jobb #2

arbetsvecka. tokigt. jag sitter och ritar på ett fult hus i bunkeflostrand som ska byggas till med ny carport, mc-garage, förråd och uterum. jag hatar det! jag har INTE DEN BLEKASTE ANING om hur stor en motorcykel är, eller ens en standardbil för den delen. och jag kan inte hitta information om det någonstans. jag har Boverkets Byggregler, Svensk Byggnorm, Parkeringsnorm Malmö, Hus AMA och Bygg Ikapp Handikapp - och det står ingenting! och det är ändå bara början på problemen - sen ska jag faktistk rita hur det här schabraket ska se ut! jag mår dåligt. hade jag velat bli arkitekt hade jag väl läst till det istället och sedan förhoppningsvis jobbat på ett kontor där man inte behövde ha med SÅHÄR FULA HUS att göra...

på tal om det så sa chefen idag att ett hus som jag ritat till en i andesrslöv säljs som "arkitektritat" i annons i tidningen. jag dör.

girl and the sea

ikväll har jag uppfyllt en av mina drömmar. jag har typ alltid velat vara en sån där som får för sig att springa till havet och bada om det inte finns nåt annat fint att ta sig för, men har alltid trott att jag inte skulle palla. ikväll efter en lång och både händelse- och glädjerik dag tryckte jag ner fötterna i mina trotjänare reebok, la bikinin i shortsfickorna, snörde en gammal tröja runt midjan och en liten liten handduk i handen, och bara svävade ner till djuphavsbadet. det tog inte ens speciellt lång tid. vattnet var underbart svalkande och kvällssolen lyste på mig och alla fjortisarna som hänger där nere. (får de verkligen vara ute så sent på kvällen själv? tonåringar på allmän plats borde förbjudas..) och efter att ha promenerat hem igen känner jag mig helt sjukt harmonisk. nästan så det är religöst.

nu musik till imorgon - jag och kerstin kör elektronisk indie och andra godbitar på hiphopklubben på debaser. från kl 19. kom, säger dom.

första dagen på jobb #2

fortfarande ingen chefen inne. jag ringde och hörde om han skulle komma in och fick i uppgift att fylla i två olika hälsodeklarationer för min pension och sjukförsäkring som ska tecknas nu när det ska jobbas på riktigt. knivig uppgift det där. man ska fylla i hur lång man är och hur mycket man väger utan kläder, om man någonsing rökt eller testat sig för hiv och vad man då fick för resultat. om man under de senaste 5 åren sökt någon slags vård och använt läkemedel och om jag svarar ja på den frågan måste jag specificera när, var och varför, hur länge, alla symptom och om jag idag känner mig frisk. hjälp! jag kommer väl inte ihåg alla gånger jag varit sjuk de senaste 5 åren! vidare måste man ange om man i dagsläget eller i framtiden kommer ägna sig åt rugby, inkomstbringande elitidrott, kampsport, extremsport, bergsklättring, äventyrsverksamhet, luftakrobatik eller annan "riskfylld aktivitet som inte kan anses utgöra fritids- eller motionssysselstättning i normal omfattning och intensitet". nu är jag så trött att jag vill gå hem! eller frågan "använder du eller har du någon gång (oavsett när) använt alkohol eller något annat berusningsmedel på ett sätt som skulle kunna tyda på missbruk eller överkonsumtion?". jag får nog ta med den hem och fylla i. vaddå missbruk eller överkonsumtion? senast jag överkonsumerade var i torsdags - ska jag skriva det eller? och testas man för hiv när man ger blod? ska jag kanske börja hoppa fallskärm eller köra skateboard? så många frågor. ska jag skriva att jag ibland har ångest och sällan städar hemma? ska min chef läsa de här papperna? "ange ditt yrke och befattning" - en av de första frågorna och jag har ingen aning om hur jag ska svara. att det skulle vara såhär självrannsakande att börja arbeta - det var det ingen som berättade innan...

första dagen på jobb

jag kom upp i tid och lyckades vara på jobb till och med ett par minuter innan åtta idag! såklart är inte chefen här dock, så jag har ingenting att göra. har satt på kaffe, ställt in stolen och det nya flashiga skrivbordet så det känns bekvämt och satt igång radion. om han inte kommit inom en halvtimme får jag ringa och fråga vad jag ska göra. det ska nog bli bra det här ändå!

REconnected

jag har internet igen!



sunday toast

min hjärna är skrynkel. tre två och en halv timmes sömn och sen familjehäng. insåg inatt på den så kallade efterfesten att jag druckit varje dag nu sedan förra onsdagen. det är dags att vila lite nu känner jag. hoppas far min inte får för sig att bjuda på vinet han fick i födelsedagspresent av mig innan idag nu till middagen. kände mig så vuxen när jag köpte det till honom. men jag kan kanske vara vuxen och säga nej tack isåntfall med.

jag och mamma var ute och körde i skogen på jakt efter loppisar nyss. jag hittade en present till anna och två tallrikar till mig själv. och massor med sommarcykelvägar. nu fattas det bara någon att cykla med.