buffalo stance

ikväll var vi på fest i en så sjukt fin lägenhet på renoveringskontrakt. det är så himla trist när människor utan smak och sinne får händerna på fina hus och sen bara renoverar ihjäl lägenheterna. det är troligtvis vad som kommer hända med detta hus - ett hus som jag alltid spanat på för det är så himla annorlunda! och insidan motsvarade förväntningarna från utsidan, mycket fint och hur stort som helst för nästan inga pengar alls. och trevlig värd med, det var inflyttnings/examensfest med mat och kaffe och kaka och många gamla goda- och flera nya människor. sen skulle vi gå till retro men de stängde kl 2, som de alltid får för sig att göra när jag får för mig att gå dit. vi gick och spanade lite på kb-kön efter donau, men det kändes ändå rätt skönt att gå hem sen. varpå jag skickade iväg ett troligtvis dumt sms, men det är så det är bara. det är nu eller aldrig man ska leva. eller sova.

the blues are still blue

det har handlat väldigt mycket om scotland the great de sista dagarna, med allt vad det innebär. jag saknar mitt skottska liv ganska ofta, men antar att jag håller på med history rewriting när jag minns det som bara underbart och bra hela tiden. så var det ju kanske inte. eller det var det ju inte det vet jag, men det jobbiga som var där hade ju egentligen inte med att jag var där att göra, så det håller jag inte eddan ansvarig för. det hela började förra helgen då jag fick meddelande från chloe och jules som var ute och roade sig och tänkte på mig. sen i tisdags fortsatte det när jag och åsa nästan köpte flygbiljetter till glasgow för att gå på css, men så var det slutsålt. sen var bollen i rullning. bara tanken på att åter vandra på de välkända gatorna fick det att knyta sig i magen på mig. för glasgow betyder ju utan undantag även edinburgh. idag kom sista spiken när jag mötte en gammal kompis på stan som fortfarande bor kvar! en gammal bekant från gymnasietiden som också hamnade där. jag  skulle vilja, men man kan ju inte vrida tillbaka klockan. får drömma mig dit om natten och istället göra det bästa av tiden idag här och nu i malmö.

mögblogg

jag kan inte lägga in bilder i min blogg. och inte radera ett inlägg som jag ångrar. mög.

tio minuter senare: ok jag kan lägga upp bilder, men inte så som jag vill. varför blir det tex en gul ram runt bilden? och jag kan fortfarande inte radera. men det får vara. nu ska jag sova.

white rose movement

169163-1

dock ingen massrörelse i malmö - kb var tommare än jag någonsin varit med om. det var jag, liza och karin (åsa bangade i entrén då man typ kunde se att det var en annan person där inne..) och kanske 20 personer till! helt omöjligt att få till en bra spelning alltså. men jag gillar skivan - kick - och förutom en knagglig start och ett par inte så bra undantag från den annars väldigt imponerande låtlistan, så var det inte white rose movement det var fel på utan i princip allt annat. antingen så är vi väl ensamma om vår goda smak, eller kanske mer troligt att vi är de enda med 140kr att lägga på kb sista dagen i den fattigaste månaden på året (fast bodoni var det minsann folk på...). det var helt enkelt väldigt många som missade vad som kunde varit en riktigt bra kväll! - thanks for coming, sa han den snygge blonda när vi gick. my pleasure säger jag.

vad det egentligen borde handla om

det finns två sätt att leva livet: med eller utan internet. jag vet att det finns människor som klarar sig alldeles utmärkt utan att spendera flera timmar om dagen vid datorn, och jag kan många gånger känna att jag avundas dem. idag fick jag frågan – men varför har du en blogg? jag vet väl egentligen inte om det finns nåt bra svar på den frågan, och det är ju inte så att jag har den här bloggen av någon speciell anledning, utan mer så att det var som ett naturligt steg. jag ville gå vidare i min relation till internetet helt enkelt, och då blev det så här. – det är som att skriva dagbok, fast man inte kan nämna det som egentligen betyder något. hur onödigt låter inte det liksom? jag vet inte. men det känns bra att skriva. kanske mest för mig själv. och jag har så himla mycket tid över till sånt här trams, så då blir det så.

ikväll är jag dock aptrött och orkar inte ägna mig så mycket åt det här. har hängt med min syster och en av våra allraste äldsta vänner som vi typ känt sen födseln. mat och prat. mer sånt och jag skulle inte sitta här och känna mig sorglig och internetberoende kanske. eller om jag hade en tv. men då skulle jag väl sitta i soffan och känna mig tvberoende. nu gör jag ju nåt i alla fall...


driving one of chefens cars

imorse cyklade jag till jobbet i snö. det är kanske nu det ska bli vinter. jag var här halv nio vilket var en herrans tur, jag har inte varit här innan nio de senaste dagarna jag jobbat, för chefen satt och väntade på mig här när jag kom. jag ska på besök på en av våra kunders hyresgäster efter lunch för att kontrollera och uppdatera fastighetens relationsritningar, och sist jag var här sa chefen att jag kunde låna bilen om jag ville. det som kändes som en bra idé när jag cyklade i ett snöliknande egentligt regn, börjar nu kännas ganska otäckt då det snöar centimeterstora flingor och rapporteras om trafikkaos på vägarna. jag i chefens automatväxlade smart-bil på tjänsteresa till norra hamnen!? jag fick köra honom hem så han skulle ta en annan bil. och för att han skulle se att jag klarade av att köra den antar jag.. -så man behöver inte trycka ner nåt när man startar? frågar jag som har kört automatare flera gånger innan, men man gör det ju utan tänka liksom. -jo, bromsen ska du trycka ner, säger han och jag placerar foten på den högra pedalen -fast det där är gasen. pinsamt. men sen gick det rätt bra ändå.


testcard girl

inkonst igår var tyvärr lika tråkigt som inkonst brukar vara. det är så trist, jag vill att det ska vara ett bra ställe som förr, men varje gång jag ger det en ny chans blir jag lika besviken. nu ska jag hålla mig därifrån ett tag tror jag. och försöka bättre själv. jag föraktar folk som bara klagar men inte gör något åt saken själva, sin arbetssituation, sitt förhållande eller hur det fungerar i samhället och på dansgolvet. mer om detta projekt när det mognat lite. ser positivt på framtiden.


 

denna veckan börjar min sista termin på malmö högskola. jag ska jobba så mycket jag kan, läsa så mycket jag orkar och försöka skriva ett så bra examensarbete så det blir slagsmål om mig. tis my plan.


life on mars

fredag kväll och hemma halv ett, mätt som ett ägg och hur trött som helst. imorgon lördag ska jag låta mig själv sova tills jag vaknar. det har jag inte gjort forever. jag behöver sömn. känns skönt dock att jag kommer vara kry som en ros imorn, och bra att veta att man klarar av att inte gå ut varje helgdag. ikväll har jag och kerstin ätit mat och tittat på tv. vi skulle gått på bio, men hur ska man vara klar till klockan 9? det är ju näst intill omöjligt. bestämde att vi skulle gå på söndag istället då farväl falkenberg visas på sf, en film som till skillnad från det mesta övriga i sfs repertoar faktiskt verkar sevärd. efter ett par timmars zappande mellan discoverykanalen, rocky II, diverse brittisk humor och lite utomjordingar fastnade vi dock för life on mars, tvåans nya söndagssatsning som visades i repris. tänk att som han huvudrollen där vakna upp i en annan tid där ipoden byts mot en kasettradio som såg så stenålder ut att jag inte ens trodde den var på riktigt! mycket spännande ämne. this said så det blir tv igen på söndag, och bio på måndag eller tisdag. innan onsdag i alla fall för då går biocheckarna ut. och inte på onsdagen för då är det white rose movement på kb. men innan dess ska jag sova ut och möblera om och åka till ikea och reklamera min bäddmadrass och partyharty imorgon!


john saw that number

en hysteriskt rolig sak idag var att min lärare johnny frågade om det var jag som var med i bonde söker fru!!! eller han frågade om jag dansade folkdans och jag bara, eh.. nej.. eller jag gjorde det när jag var liten? varför? han tyckte att nån tjej som dansade i bonde söker fru-introt såg ut som jag! haha. jag blev dock mer ställd av frågan än av att han trodde det var jag. försökte leta i alla hjärnans vrår där i de hundradels sekunderna efter en anledning till varför mina polkasteg som tioåring skulle ha någonting med min verklighet idag att göra!

och jag som aldrig ens sett det där programmet, som väl slutat gå till och med!?

nothings gonna stop us now

jag ska alldeles strax ge mig ut på stan och köpa nåt fint till mej själv, för det har jag minsann förtjänat! jag fick precis resultatet på vägtentan vi hade innan jul och jag hade klarat den med sån råge att jag fick en fyra! helt fantastiskt då jag inte ens trodde jag skulle klara den innan jag gick dit och skrev!


detta kommer bara någon timmer efter ett mycket positivt möte med exjobbsexaminatorn som hittat världens intressantaste verkliga projekt för oss att skriva om. det känns så bra så jag inte ens vågar skriva mer om det än så i rädsla för att jinxa det. förhoppningsvis ska vi ha ett möte i nästa vecka och reda ut vem som ska vara handledare och vad våra egentliga frågeställningar är, men till dess ska vi jobba med att skrapa ihop underlag till en ”state of the art” – beskrivning av ämnesfältet ”Hållbar stadsförnyelse av miljonprogrammets bebyggelse.” för så är det sagt!

dessutom hade gruppindelningen inför vårterminens projekt kommit ut utan att ge mig ångestknutar i magen. det ska nog bli bra det där! nothings gonna stop us now… 

nu fattas det då inte mycket egentligen. ett lika bra resultat från igår och lite kärlek kanske… 

(för mer sköna 8o-talshits och galet bra musikvideos i pastell besök
hybrisbloggen)

somewhere a clock is ticking

idag en såndär dag som man bara tar sig igenom för man måste. tentan gick nog rätt bra, men så kände jag väl förra gången med så det betyder inte så mycket i det här fallet. får se hur hon rättar denna gången. förhoppningsvis ganska snart. efter tentan lunch på tamnack thai och sen var planen att ta den obligatoriska eftertentaölen men väl anlända till ölkafét hade regnet hunnit övertyga oss om att det faktiskt var en mycket bättre idé att cykla hem till å, hennes tv-soffor och torra byxor. hyrde en riktigt kass film – art school confidential – 1tim och 38min som kändes som en hel bortkastad eftermiddag. till och med extreme make-over på tv var bättre! ett glas vin som för att kompensera för den uteblivna ölen och sen en påse godis från kungen av sweets som jag cyklade hem med till en helt hjärndöd kväll. den borde faktiskt snart ta slut. jag pallar liksom inte mer av det här nu…

någonstans hoppas jag ändå att det är nåt bra på gång snart. ska bara vila lite, men sen...


när till och med katten heter emma

jag slutar aldrig att förvånas över den enorma populariteten hos det så alldagliga namnet emma. läste i tidningen idag att det återigen hamnat på första plats som vanligaste namnet givet till flickbäbisar 2006! det har varit samma visa på repeat sen 1982, med något eller möjligtvis några års paus då sara eller wilma seglat om en stund, men alltid för att snart hamna på efterkälken igen för emma. emma!?  


när jag frågar mina föräldrar vad dom tänkte då de bestämde att jag skulle bli en av dessa tusentals emmor, kan jag nästan tro dom när dom säger att de inte visste hur poppis det då precis hade börjat bli. hur det nästan epidemiskt spridit sig och klättrat på namnrankingen. min mamma ville att jag skulle ha ett kort och enkelt namn som jag skulle få lov att heta, eftersom hon alltid fått dras med smeknamn för sitt långa christina. jag har enligt min mammas önskan aldrig kallats för något annat än emma, men många av mina namnor (om det verkligen kan heta så?) har tvingats heta både det ena och det andra – för att alla andra heter ju också emma!! 

det stora mysteriet för mig är varför det fortsätter vara så populärt! vad är det med namnet emma som får folk att välja detta framför andra? det kan väl inte ha undgått någon hur vanligt det är!? det är ju visst inte så att jag lider av att vara emma idag, även om jag som barn inte hade någon önskan större än att få heta ett långt fint namn som man faktiskt kunde göra smeknamn av, men jag menar det kan ju göras så himla mycket roligare!!

nej. fram för namnen på
utelistan tycker jag! döp flickebarnet till nåt fint som gunilla, irene eller margareta och vila tryggt i att veta att hon i alla fall inte kommer försvinna i mängden!


livet och byggtekniken

en förfader till mig, en apotekare vid namn julius brun, skrev någon gång på artonhundratalet den numer dramatiserade livet och elektromagnetismen, en väldigt tjock och respektingivande bok som jag aldrig ens har övervägt att läsa. men jag kom att tänka på den när jag satt och tänkte på vad jag egentligen vill med den här bloggen, i det lilla och det stora. jag kom inte fram till så mycket mer än bara att jag skulle använda hans fenomenala titel för att beskriva vad jag i alla fall i dagsläget kan tänka mig att jag kommer skriva om här - livet, som känns ganska självklart, och byggtekniken som säkert är det tema som kommer lysa igenom mest i det jag skriver, eftersom jag ju har med den att göra i det där livet varje dag...


rats

min syster tyckte bebisgrönt var den adekvata färgdefinitionen. jag är förvirrad.

tredje blogginlägget på en och samma dag och jag känner mej nästan lite fånig. så nytt och spännande att jag inte kan låta bli bara. nu får det vara nog dock. ska koncentrera mig på att tina mina frusna fötter istället för att leka med datorn. det är inte varmt här och att sitta stilla framför dator hjälper inte det minsta.

i stormens öga

uppe i tornet hos å&co var man tvungen att ha jättehögt ljud på tvn för att höra nåt för den vinande vinden utanför. och på huset mittemot ramlade en hel drös tegelpannor ner, de höll på att spärra av när jag utan att reflektera över smhis varnande ord om att gå ut, gav mig iväg för att handla fiskpinnar till söndagsmiddan. jag klarade mig dock helskinnad både fram och tillbaka till ica, samt hem till hemma igen. nu går jag nog inte ut mer dock, även om det hade varit trevligt att göra nåt socialt. får hänga med datorn, och katten. där vet man att man alltid kan få uppskattande bekräftelse..

imorgon är det dagen innan tentan. tror det ska kunna gå rätt bra den här gången faktiskt. kan nästan allt om hur man ska dimensionera avloppsrör för att de ska vara självrensande, hur man räknar ut hur stort vattentornet i ett samhälle måste vara och mellan vilka nivåer dettas högsta och minsta vattenstånd måste vara, och om formlerna för dimensionerande regnflöde. måste läsa lite mer teori, om rening både av det rena vattnet och det smutsiga, och lite om dagvattenshantering, men sen tror jag att jag faktiskt är redo.

den stora frågan just nu handlar dock inte om något av detta, utan om vad det egentligen är för färg på den här designen. jag tyckte den var sådär timidt mesgrön och ganska fin, men enligt kerstin är den neongrön! liza tyckte den var starkt mintgrön, vilket ju låter mer åt neon- än meshållet, och detta är ju en ganska intressant fråga faktiskt. handlar det om att olika människor uppfattar samma färg på så olika sätt, eller kan det verkligen skilja så mycket på hur olika skärmar visar den här så kallade verkligheten???

första inlägget - sidbyte

överger blogspot.com för blogg.se, med förhoppningar om att den snygga gröna layouten här ska få mig att använda mig av bloggforumet lite frekventare. framtiden får utvisa hur det kommer gå med den saken...

old blogg - goodbye.